Tv İçin 10 Yeni Teknoloji

22 Şubat 2013

tv seyretmek için teknoloji
Bu televizyon gerçekten ne kadar önemli olduğunu hafife almak kolaydır. Bu, nasıl bilgi yayılır devrim ortak adam güçlenmiş ve Vietnam ve sivil eşitsizlik gibi sonuna zulümlerle yardımcı oldu.

Ama hayatın koşuşturma içinde, toplumun çok fazla güç verdi TV gelişmeler gözden kaybetmek kolaydır. Bu makalede bir göz açıcı düşünün; aşağıda bugün nerede TV ve windup radyolar veya kısa dalga radyolar getirilen en önemli (ve sık sık unutulan) araç gereç bazılarını bulacaksınız ...

1. Mekanik Tv

Mekanik Televizyon bugünün plazmalar, LCD'ler, tüp setleri ve bu konuda başka bir şey atası olduğunu. Ilk elektronik televizyon kızartma beyin başlamadan Onlar sahne tam bir çeyrek yüzyıl üzerine geldi. O, tüm aile oturup mutfak masasının üzerine oturdu "peephole set" ile ilgili programı yakalamak istiyorum.

2.Cathode Ray Tv

Katot Işın Tüpü veya CRT, bugünün televizyon teknolojisi için yol açmıştır. Onun teknik temelleri görüntüleri görüntülemek için bir gazlı tüp içinde yakalanan negatif elektrotlar yararlanarak, bir süre için ustaca idi. Heyhat, LCD TV seti boyutu uzaklıkta acımasız ve görüntü kalitesi kadar cranking tarafından CRT öldürdü.

3.Renkli Color Tv

RCA bize renkli TV (Allah rahmet etsin) verdi. Çalışmaları 1950 yılına kadar 1946 yılından koştu ... renk sırılsıklam hippi yıldır hazırlık için zaman içinde bitirme. Onların tasarımı olsa önerilecek ilk değildi; önceki iki mucitler fikrinin patentini ancak sistemin çalışması için başarısız olmuştu ... Bir iyi olarak neredeyse midland walkie talkie .

4.Uzak Kontrolü

Bu yıl bizi uzaktan kumanda verdi çünkü 1950, asla unutulmamalıdır bir yıldır. Zenith Radio Corp ilki, bir kablo bağlı cihaz üretilen ve "Lazy Bone" denir. Bu Tanrı'nın bir hediyesi içine kendini dönüştürme, kablosuz gitmek için uzaktan kumanda için 6 yıl sürdü ... En azından, spor seven bir adam için.

5.VHS

VHS JVC VHS piyasaları vurdu 1975 tüm eleştiriler oldu. Bu toz haline Sony Beta (rakip videokasetle biçimi) öğütülür ve DVD taç aldı VHS oldukça yakın zamana kadar hakim. Birkaç kısa yıl içinde, VHS 8-track yolunda gidecek.

6.First (Uygun) Konsol

Bu dünyanın olmasa küçük dizüstü 35 yaşından küçük olanlar için, Commodore 64 baş aşağı dünyanın açık bir 64 kilobayt ev bilgisayar sistemi oldu. Apple, IBM ve Radio Shack her zaman evde bilgisayar teklifleri vardı, ama ucuz ya da teknolojik olarak etkileyici olarak yok. Zemin kazıma fiyat ötesinde, ne veba gibi C64 yayılmasını televizyon setine doğrudan takmak için yeteneği oldu yardımcı oldu.

7.Kablo Tv

Kablo TV (başlangıçta Topluluk Anten Televizyon veya CATV denir) John ve Margaret Walson buluşudur. Pennsylvania dağlarda Derin, arazi Philly büyük TV şebekelerinden alımı almak için sakinleri mücadele yapılır. Yani hayatını satan televizyonlar yapılan Walson, aksiyon aldı ve yakındaki bir dağın tepesinde bir "antenli" dikildi. Anten yayınlarını almak ve daha sonra yerleşik televizyon onları hortumlayan istiyorsunuz kablo ve sinyal güçlendiriciler ile ayarlar.

8. Uydu Tv

1976 boob tüp için büyük bir yıl oldu; ilk, HBO "Manila Thriller" boks maçı için kablolu yayın için ilk uydu yaptı. Değil uzun zaman sonra, Fahri Profesör H. Taylor Howard ilk doğrudan uydu TV sistemi ... garajında ​​yarattı.

Ardından 1977 gelir ve Hıristiyan Yayın Şebekesi (uydu aracılığıyla teslim ilk kablo programlama), Aile Kanalı, SPACE ve Turner Broadcasting System doğurma, kapıyı tekmeliyor. Bugün, uydu televizyon hala gelişen ve katlanarak büyüyor.

9. Dijital Tv

Bir yoluyla her eve Dijital yayın dijital radyo alıcısı erken 1990 aslında haline geldiği kadar bilim kurgu olduğu düşünülüyordu. 200-300 şirketlerinin bir grup dijital karasal tv gelişimi için itti. Hemen olmadan hayat düşünün, aşağıdaki teknoloji hiçbiri bu hayati adım olmadan aynı etkiye sahip olurdu.

10. DVD

DVD diskleri görsel içerik sunmak için dünyayı sarsan bir şekilde doğurma, Multimedya Kompakt disk teknolojisi (MMCD) ve Super Yoğunluk Disc teknolojisi (SD) rahim sıçradı. Daha kaliteli, daha yüksek depolama alanı ve kolay navigasyon ile anında DVD 1.0 VHS (Video Home System) Hearst yolunda idi fabrika dışarı haddelenmiş. Ancak, tabutuna son çivi için yıl 2002 ve 2003 yılına kadar sürmüştür. Bu Circuit City ve Best tamamen VHS kasetleri satan durdu Satın yıldır.

11. Tivo

Eğer sevdiğiniz programları kaydedebilirsiniz çünkü zamanınız olduğunda TiVo kayaların sonra onları izlemek. Ayrıca, TV reklamları çok daha az rahatsız edici hale getirir. Satılık koymak ilk TiVo modeli sadece bir DVR (dijital video kaydedici) cihazı olarak hareket Philips HDR110 oldu. 2000 yılı civarında geldi, Philips DSR6000 Doğrudan Tivo modeli, kullanıcıların uydu TV erişimi ve DVR işlevselliği vererek sokaklara vurmak.

12. LCD TV

RCA Richard Williams likit kristal (garip, biliyorum) ile oynamak için sevdim ve o elektrik uygulayarak bazı elektro-optik etkileri çekin ki keşfetti. T. Peter Brody saatler ve hesap makineleri için ilk "aktif matris" ekrana sahip olduğunda, 1972 ileri atla. Bu aynı sıvı kristal ekranların (LCD) yetiştirilen ve geliştirilmiş ölçüde o zamandan beri, TV üretim pazarı ele geçirmek ve yavaş anlamda daha fazla yaygın hale oylandı.

13. Plazma Tv

Aptal TV programlama nasıl olabilir rağmen, TV setleri arkasındaki teknoloji (özellikle plazma) oldukça zekidir. Öğrenci Robert Wilson ile birlikte Profesörler Bitzer ve Slottow, ilk plazma bazı bacaklar görüntüler verdi. Teknolojisi iki cam levha arasına plazma deşarj ederek çalışır, heyecan verici fosforlar yeterli sürecine ışık yayarlar. LCD primetime vurdu önce, plazma blok büyük bir köpek olduğunu ve kesin bir CRT katil olmak için söz verdi. Bu gün, plazmalar yavaş LCD savaşı kaybediyor ve sonunda aşamalı olabilir.

14. HDTV

1981 yılında HDTV güdümlü bir füze gibi televizyon pazara. Ilk sıçrama rağmen, canlılığı kazanmak için HDTV için dijital TV yaygınlaşmasının aldı. HD mekanik tv yana en büyük şey olmak için analog TV 2009 yılında dijital TV için tama yakın geçiş ile, sahne almaktadır. Şimdi tüm bu kayıp HD TV'nin tam kabulü evrensel olmak HDTV setleri.

15. İnternet Tv

Bu internet Yaş ve televizyon Net götürmek için sadece doğru. IPTV Internet Protocol Television açılımı ve internet bağlantısı ile evinizdeki bilgisayara prim programlama sunar. Ve sadece uydu TV gibi, almak ve izlemek istediklerinizi seçin ve IPTV önemli bir galibiyet yapım izlemek istediğinizde. Olabilir

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder