Tv ile Nasıl Tanıştık

22 Şubat 2013

ilk televizyon yayını
Çoğumuz küçük ekranlar ile bu TV'ler kullanılabilir hale geldiği 1950'li yıllarda ortaya çıkmış olan olarak televizyon düşünüyorum. Ancak, televizyonun ilk adımları aslında 19. yüzyılda almış ve onlar gibi sendeleyen, onlar HDTV ve duvar genişliğinde plazma ekranlar kadar açmıştır. Bu televizyon hem iyi hem kötü dünya üzerinde büyük bir etki yapan, ve dünyanın daha küçük bir çok adrestir vesile olmuştur söylemek adil olur.

Televizyon doğdu nasıl

İlk Deneyler

Elektromanyetik alan ile deneyler teller ile bir mesafe üzerinden görüntü aktarımı kavramının yol ne edildi. Bir İtalyan rahip, Abbe Caselli, başka bir yerden sabit bir görüntü göndermek için onun Pantelegraph cihazı kullanıldığı zaman bu başarıya ilk kez 1862 yılında oldu. 1884'te, dönen bir disk alıcıya 18 satırlık bir resmi göndermek için bir Alman öğrenci tarafından kullanılan ve 1900 yılında, Paris Dünya Fuarı'nda, vadeli işlem ConstantinPerskyi tarafından "Televizyon", etkinliğe katılan bir Rus bilim adamı vaftiz edildi .
Sonraki birkaç yıl boyunca, bilim adamları ve diğer ilgili kişi sayısı yalnızca hareketsiz görüntüler gönderiyor, fakat teller üzerinde hareketli görüntüler değil kavramının mükemmel çalıştı. Katot ışın tüpü kullanarak bir sonraki durağı oldu ve bu 1907 yılında Rus bilim adamı Boris Rosling ve İngiliz Campbell-Swinton meydana getirildi.

Önümüzdeki birkaç on yıl için kademeli olarak, ama istikrarlı gelişmeler ile devam etti ve orta 1920'lerin tarafından, mucitler bir insan yüzü gibi (zar zor) kabul edilebilir hareketli görüntüler aktarmayı başardı işler.

Yayınları Başlayan

Iletim kalitesi çok kötü olmasına rağmen ilk televizyon stüdyosu, 1929 yılında açıldı. Üzücü olarak, ilk televizyon ticari 1930 yılında yayınlanan ve bir kürkçü bir programın sponsorluğunu yer aldı. 1941 yılında, Bulova izlemek şirket 9,00 $ bir sunum tesisindeki ürünleri için reklam yayınlamaya edildi.

Yıl 1930 de BBC başında televizyon programları gördüm, ve 1936 ile televizyon yayınlar taşıma değil, ancak izin koaksiyel kablolar Dünyası kullanımı etrafında operasyonda 200 televizyon büyük bir toplam vardı, ama telefon bu. Gelişimi devam ederken, istasyonlar ABD'de meydana gelmeye başladı ve CBS 1937 yılında televizyon programları üzerinde çalışmaya başladı.

Yayınlar kalitesini bugün kullanıcılar tarafından tolere edilebilir ne zor olmasına rağmen bir milyon televizyon, 1948'de Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılmaya başlandı. Ancak, zamanında, doğru evde hareketli resimler görmek mümkün olmanın yenilik kesinlikle Amerikan sahnenin bir parçası oldu görüntüleme ve televizyon herhangi zorlukların üstesinden.

O nasıl büyüdü

1960'ların orada CBS, ABC ve NBC'nin baskın olanları rağmen varlığını 13 istasyon, vardı ve bir genişleme 1962 yılında toplam 83 istasyon için izin vermek için görevlendirildi. Siyah beyaz, renkli görüntülerden geçiş yanı sıra 1960 yılında meydana gelen ve on yılın sonuna kadar, yarım milyondan fazla izleyici Ay'dan ilk televizyon yayınını izlemek mümkün.

Büyük hizmet yelpazesini genişletiyor Uydu iletimi, 1978 yılında mevcut olmaya başladı ve bugün hemen hemen tüm televizyon iletim uydu tarafından yapılır. Programlama ve sonra CD çalar artırmak için kaset oyuncuların gelişmesi, tüm programlar büyük bir çeşitlilik sağlayarak yol açmıştır. Birçok kişi televizyon ilk günlerinden itibaren hatırlayacağınız gibi Şimdi de televizyon, programları, günün 24 saati, gece yarısından sabah 6'ya yayın kesilmesi bir feryat dışarı biler.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder