Fenerbahçe Tarih Yaziyor

23 Mart 2013

Fenerbahçe Tarih Yaziyor
Türk kadın basketbolunda Fenerbahçe 2013 yılına damgasını vurarak 8'li Finalde Ekaterinburg ta Finale adını altın harflerle yazdırarak şimdiden Avrupanın en büyük kupasının bir kulubundan yakalamayı başardı. Euroleague yarı finalinde Slovakya ekibi Good Angels Kosice’yi 2. yarıdaki müthiş oyunuyla yenen Kanarya, finale kalan ilk Türk takımı olma başarısını gösterdi.



Ve Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı finalde... Sarı-Lacivertli bayanlar, Euroleague finali oynamaya hak kazanan ilk Türk takımı oldu ve adını tarihe altın harflerle yazdırdı... Yarı finalde Slovakya’nın Good Angels Kosice takımı karşısına çıkan Fenerbahçe, rakibini ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 68-56 yenip, finalde evsahibi Ekaterinburg’un rakibi oldu. Maça tutuk başlayan Kanarya, çok düşük bir yüzde ile şut atınca savunmasını oturtamadı. Kosice, Pearson’la 13-8 öne geçmesine rağmen, ilk periyot 14-15 sona erdi. İkinci periyotta da çok top kaybı yapan ve kolay atışlar kaçıran Kanarya, Bojoviç ve Sverrisdottir’in üçlüklerine engel olamayınca, 14’te 11 sayı geri düştü: 16-27. Mola sonrası biraz toparlanan ekibimiz, soyunma odasına 28-35 geride gitti.

Yine savunma yine zafer

İkinci yarıda ise sahada Fenerbahçe şov vardı. Mükemmel savunma yapan Kanarya, Pondexter’ın 7 sayısıyla 24’te beraberliği sağladı: 39-39.  Kosice üst üste 8 sayı atan Pierson’la direnmeye çalıştıysa da diğer oyuncular hiç devreye giremedi. Fenerbahçe, Pondexter’la bulduğu serbest atışlarla son bölüme 51-45 önde girdi. Bu periyot 23-10 sona erdi. Son çeyrekte ise Fenerbahçe, öldürücü hamleyi vurdu. Verameyenka’nın üçlüğüyle 33. dakikada 11 sayı (59-48) öne geçen Kanarya, McCoughrty’nin sayıları ile üstünlüğünü korudu ve maçı 68-56 kazanıp, adını finale yazdırdı.

Kızlardan büyük sevinç

Sarı-Lacivertli oyuncular, Türk kadın basketbol tarihinde Avrupa Ligi’nde finale kalan ilk takım olmanın sevincini yaşadı. Önce birbirlerine sarılarak bu tarihi zaferin keyfini çıkartan oyuncular, ardından yanlarında getirdikleri dev Fenerbahçe bayrağını sahanın ortasında açarak kutlama yaptılar.

Rakibimiz Ekaterinburg

Fenerbahçe’nin finaldeki rakibi ev sahibi, Rus temsilcisi UMMC Ekaterinburg oldu. Turnuvayı veda eden Galatasaray’ın grubunda bulunan ve namağlup lider olarak yarı finale çıkan UMMC, final yolunda Bourges’le karşılaştı. 8’li Final’de tüm rakiplerini rahat bir oyunla yenmeyi başaran ev sahibi, Fransız rakibini de 73-44 yenerek adını finale yazdırdı n

Tarihi final yarın saat 15.00’te

Fenerbahçe ile ev sahibi Ekaterinburg arasında oynanacak olan Euroleague finali yarın saat 15.00’te DIVS Arena’da yapılacak. Evsahibi UMMC Ekaterinburg ile Fenerbahçe arasındaki mücadeleyi NTV Spor naklen yayınlayacak.

‘Final’de de savaşacağız’

Avrupa Ligi’nde geçen sezon Ros Casares takımının başında şampiyonluk yaşayan ve Fenerbahçe’yle de finale çıkma başarısı gösteren İspanyol coach Roberto Iniguez, “Yüreğimizle oynadık ve maçı kazandık. Taraftarlarımız, bu takıma bu oyuna güvensinler. Oyuncularımız finalde de savaşacak ” dedi.

Şampiyon olmak için bir tek engel kaldı Fenerbahçe Şampiyon olmak için herşeye sahip.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder