Canlı Radyo Dalgaları

26 Şubat 2013

Radyo dalgaları bir tür elektromanyetik radyasyon ile dalga boyları içinde elektromanyetik spektrumun daha uzun kızılötesi ışık. Radyo dalgaları frekansları 300 GHz 3 gibi düşük kHz 1 100 milimetre kilometre mesafede, ve karşılık gelen dalga boylarında. Diğer tüm elektromanyetik dalgalar gibi, onlar da yolculuk ışık hızı . Doğal olarak ortaya çıkan radyo dalgaları ile yapılır yıldırım veya tarafından astronomik nesneler . Yapay üretilen radyo dalgaları sabit ve mobil cihazlar için kullanılan radyo iletişimi , yayıncılık , radar ve diğer navigasyon sistemleri, haberleşme uyduları , bilgisayar ağları ve sayısız diğer uygulamalar.

radyo frekansları
Uzun dalgalar çok tutarlı yeryüzünün bir parçası kapsayabilir, kısa dalgaları kapalı yansıtmak; radyo dalgaları farklı frekanslarda Dünya'nın atmosferi farklı yayılma özelliklerine sahip iyonosfer dünyada ve seyahat, ve çok daha kısa dalga boyları bükmeyin veya çok az ve seyahat yansıtacak görüş hattı üzerinde.

Radyo dalgaları İlk 1867 yılında yapılan matematiksel iş tarafından tahmin edilen James Clerk Maxwell . Maxwell ışık ve elektrik ve manyetik gözlemler benzerlikleri dalga özellikleri fark ettim. Daha sonra önerilen denklemlerin elektromanyetizma dalgaları gibi ışık dalgaları ve radyo dalgaları tarif uzayda seyahat. 1887 yılında Heinrich Hertz deneysel onun laboratuvarda radyo dalgaları üreterek Maxwell elektromanyetik dalgaların gerçeği göstermiştir. Birçok buluşlar uzayda bilgi aktarmak için radyo dalgalarının kullanımı yapım izledi.

Yayılım

Gibi elektromanyetik olayların çalışma yansıma , kırılma , kutuplanma , kırınım ve emilim radyo dalgaları boş alan ve Dünya'nın yüzey üzerinde hareket nasıl çalışması kritik önem taşımaktadır. Farklı frekansları diğerlerinden daha belirli amaçlar için belirli radyo bantları daha kullanışlı hale Dünya'nın atmosferi bu olayları farklı kombinasyonları karşılaşabilirsiniz.

Hız, dalga boyu ve frekans


Radyo dalgaları vakum ışık hızında yolculuk. radyo dalgaları her büyüklükteki bir elektrik iletken nesne vurursa, o nesnenin göre yavaşladı geçirgenlik ve dielektrik .

Dalga boyu bir sonraki ile manyetik akı zirvesi, ya da bir sonraki bir 'dalga' doruk olan mesafedir, ve ters orantılı olduğu için frekans . Bir radyo dalgası, bir boşlukta, bir saniye içinde yolculuk mesafe 1 hertz radyo sinyalinin dalga boyu 299.792.458 metre mesafededir. A 1 megahertz radyo sinyali 299.8 metre dalga boyuna sahiptir.

Radyo

Radyo sinyalleri almak için, örneğin gelen AM / FM radyo istasyonları, radyo anteni kullanılmalıdır. Anten bir anda radyo sinyalleri binlerce pick up beri Ancak, bir radyo alıcısı , belirli bir frekans (veya frekans aralığı) için ayarlamak için gereklidir. Bu genellikle bir ile yapılır rezonatör (En basit şekliyle, bir devre ile bir kondansatör ve bir indüktör ). Rezonatör belirli bir frekansta (ya da rezonansa yapılandırılmış frekans bandı diğer sinüs dalgaları görmezden böylece, bu radyo frekansında sinüs dalgaları yükselterek,). Genellikle, indüktör veya rezonatör kondansatör ya da kullanıcı tarafından rezonans frekansı değiştirmesine izin verir ayarlanabilir.

Radyo frekansı (RF) enerjisi, 75 yılı aşkın tıbbi tedavilerde kullanılmaktadır Genellikle minimal invaziv cerrahi ve için koagülasyon tedavisi de dahil olmak üzere, uyku apnesi . Manyetik rezonans görüntüleme ( MRG ) görüntüler oluşturmak için radyo frekansı dalgalarını kullanır İnsan vücudunun.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder